Tuina

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds een goede diagnose van de patiënt volgens de regels van de T.C.M. 
TuiNa therapie is zeer effectief voor preventie en voor op genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen. 
TuiNa is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder TuiNa, volwassenen TuiNa, orthopedie en cosmetica.

Cultuur:Yeahcome Tuina,een oude massagetherapie die tweeduizend jaar geleden  in China zijn oorsprong had.

In de derde eeuw voor Christus vond in de stad Changsha van westers Han dynastie in oud China, met een historie van 2000 jaar, de vroegste afronding plaats van de ‘’Daoyin-plaat” met afbeeldingen van zelfmassage “Daoyin”betekent dat de gewone man probeert zichzelf te masseren en kneden, armen en benen te strekken, pijn te verachten en stijve spieren te ontspannen. Yeahcome Tuina komt voort uit en behoort tot het erfgoed van de “Daoyin-plaat” van Changsha en brengt de oude Chinese massagetherapie, die meer dan 2000 jaar geleden in China begon, verder vooruit.
 

Copyright 2018. Netherlands Yeahcome Health Care B.V. | Amsterdamse Veerkade 17, 2512 AG Den Haag | Tel:070-7851183 070-3640590, Kvk:Nr:27286010 | RBCZ:Nr:104016R | AGB-Code:90051604